info@erkiletvakfi.com

Sünnet Şöleni Faaliyeti

Sünnet Şöleni

GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ 05.07.2008  PAZAR GÜNÜ SAAT :19.00 ‘da
BELEDİYE YANI TÖREN ALANINDA COŞKULU BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Programa ilk olarak saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından Erkilet Belediye Başkanı Sayın Mehmet ŞEREFLİOĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

“Sayın Belediye Başkanı arkadaşlarım, basınımızın güzide temsilcileri, sünnet olmak şerefiyle erkekliğe ilk adımı atan gül bahçemizin sevgili tomurcukları, güzel Erkiletimizin güzel insanları, bizleri katılımlarıyla şereflendiren, onurlandıran kıymetli misafirlerimiz,  sosyal belediyecilik anlayışı ile gelenekselleştirerek devam ettirdiğimiz sünnet şölenimize hoş geldiniz, Safalar getirdiniz.
İnançlarımızın ve kültürel değerlerimizin yok olmaması, gelecek nesillere aktarılması ayrıca birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışmaya katkı sağlamak amacıyla ekonomik zorluklar yaşayan ailelerimizin çocuklarını sünnet ettirerek bu şöleni düzenlemiş bulunmaktayız. Sünnetlerin tüm ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Cenabı Mevla’dan daha büyük mürüvvetlerini de göstermesini temenni ediyorum.
Kıymetli ailelerimiz sizler için çok önemli olan geleceğimizin teminatı sevgili yavrularınız bizler içinde çok önemli. İşte bu yüzdendir ki çocuklarımızın sünnetlerini evlerinde hijyenik ve steril ortamlarda gerçekleştirdik. Bizlere bu konuda yardımcı olan ve sorunsuz olarak sünnetleri yapan doktorumuz Sayın Ziya KENGER’e çok teşekkür ediyorum.
Sevgili  misafirlerimiz 2004 yılında göreve başladığımız günden itibaren hep sizlerin yanında hep sizlerle olmak adına çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadar yaklaşık 1000 e yakın çocuğumuzu sünnet ettirdik. Ama hepimizin malumu olduğu üzere yeni çıkan belediyeler yasası ile 15.000 nüfuslu Erkilet’imizin belediyesi kapatılmak ile karşı karşıya. Belediyemizin tam çalışacağı, hizmet edeceği günlerde elimiz kolumuz bağlı beklemekteyiz. İnşallah kanun Anayasa Mahkemesinden dönerde bizler hizmetlerimize kaldığımız yerden son hızla devam eder, daha binlerce çocuk sünnet ettirir ve  bu tür güzel , coşkulu organizasyonlarda tekrar tekrar buluşuruz.
Sosyal dayanışma ve halkımızın kaynaşmasına vesile olan, sünnet şölenimizin gerçekleşmesine, coşku ve başarısına verdikleri katkı ve yürekten destekleri için isimlerini sayamadığım  herkese ve organizasyonun hazırlanmasında tüm emeği geçenlere huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran siz sevgili misafirlerimize ayrıca teşekkür ediyor, yüzleri ışıl ışıl olan çocuklarımıza tekrar geçmiş olsun ve 41 kere maşallah diyerek herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, iyi eğlenceler diliyorum.”

diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra Er-Vak BaşkanYardımcısı Sayın Ahmet GÜMÜŞÇÜ Bey hayırlı olsun dileklerini bildirerek kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra çocukların aileleri adına konuşmasını yapmak üzere Muhsin ŞAHAN sahneye davet edildi. Konuşmasında katımları için misafirlere teşekkür ettikten sonra, hem kendileri gibi dar ve orta gelirli ailelerin bütçelerine katkıda bulunarak hem de dini vecibelerini yerine getirmelerine olanak sağlayarak kendilerini çok mutlu eden başta Belediye Başkanı Sayın Mehmet ŞEREFLİOĞLU olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Ardından Türk Halk Müziği Şarkıcısı Kübra'nın şarkılarıyla şölenin coşkusu bir kez daha artmıştı.

Hemen ardından sponsorlarımıza plaket takdimi gerçekleştirildi. Sonrasında Ateş Adam muhteşem gösterisiyle izleyenleri büyüledi. Ardından çocukların adına Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ŞEREFLİOĞLU’na plaketi teslim edildi. Hemen sonrasında erkekliğe ilk adımını atmış olan çocuklarımıza kına yakıldı.

Çocuklara Erkilet Belediyesi ve Erkilet Vakfı tarafından hazırlanan hediyelerinin takdim edilmesinden sonra son olarak Türk Halk Müziği sanatçımız Hayal’in şarkılarıyla muhteşem bir şölen son bulmuştur. Programımıza katıldıkları için Belediye Başkanlarımıza, ER-VAK  temsilcilerine, Erkilet Belediyesi Meclis Üyelerine, Mahalle Muhtarlarımıza ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın